Silikonien taika

Silikonien taika

Silikonien taika - miksi silikoneja käytetään kosmetiikassa

Ei ole toista raaka-ainetta, joka olisi vaikuttanut modernin kosmetiikan koostumukseen yhtä paljon kuin silikonit. 

Kaksi kertaa Emmy Awardsin voittanut meikkitaiteilija Kevyn James Bennet kertoo silikonien uniikkien ominaisuuksien mullistaneen kosmetiikkateollisuuden ja muuttaneen kokonaan modernin meikin suorituskyvyn ja ilmeen. 

Nykyään kuluttajia pommitetaan tuotteilla joiden väitetyt ominaisuudet ovat liioiteltuja ja pahimmillaan harhaanjohtavia ja epätosia. 

Kosmetiikkaan lisätään paljon ainesosia lisäämään tuotteen viehätystä ja kiinnostavuutta, mutta valitettavasti tämä usein sivuuttaa tuotteen toimivuuden. Silikoneja käytetään tuotteissa vain, koska niillä on siellä tietty tarkoitus toimivuuden kannalta.

Silikonit on johdettu silikasta ja ovat täten yksiä luonnollisimpia raaka-aineita kosmetiikassa. 

Hiekka on silikaa, joka vuorostaan on johtunut kvartsista joka on yksi runsaslukuisimmista luonnossa esiintyvistä mineraaleista maan päällä. Silikonit ilmestyivät ensimmäistä kertaa kosmeettiseen käyttöön 1990-luvun alussa, jolloin ne todettiin erityisen toimiviksi nestemäisissä tuotteissa. Pian niitä alettiin käyttää kaikkialla värikosmetiikassa monikäyttöisten ominaisuuksiensa vuoksi. 

Silikonien uniikit nestemäiset ominaisuudet antoivat hyvän liukuvuuden, ja eri muodoissaan käytettynä iholle silkkisen tunteen. Silikoneilla huomattiin olevan merkittävä vaikutus tuotteen tehokkuuteen ja säilyvyyteen. Emulsioista silikonit tekevät pehmeitä ja miellyttäviä levittää ja ne ovat luonnostaan lämmön ja kosteuden kestäviä.

Vanhat uskomukset siitä, että silikonit ärsyttävät ihoa ja aiheuttavat aknea on aika heittää romukoppaan, koska ne ovat hyvin kaukana totuudesta. 

Monet ihotautilääkärit suosittelevat erityisesti herkkäihoisille käytettäväksi silikonipohjaisia emulsioita tai voiteita, koska silikonit eivät ärsytä ihoa ja todistetusti eivät myöskään aiheuta aknea. 

Oikein käytettyinä laadukkaat silikonit auttavat emulsiota muotoutumaan kevyeksi ja mukautuvaksi "toiseksi ihoksi". Silikonipohjaiset voiteet ovat siis täydellisiä ikääntyvälle ja ongelmaiholle. Koska silikonimolekyylit ovat isompia kuin ihohuokoset, silikonipohjaiset voiteet kuten Ultra Foundation ikään kuin kelluvat ihon pinnalla sen sijaan, että kerääntyisivät pieniin juonteisiin. 

Silikonien ansiosta Face Atelierin tuotteet ovat ikäneutraaleja tarjoten avun sekä aknesta kärsivälle teinille että ikääntyvän ihon erilaisten ongelmien kanssa kamppailevalle aikuiselle naiselle. 

Silikonien käyttö on mullistanut myös kivi- ja irtopuutereiden ominaisuudet. Silikonien lisäys puutereihin lisää tuotteen säilyvyyttä ja pitää ihon mattaisena pidempään näyttämättä kakkumaiselta. Puutereissa pigmentit ovat silikonien ympäröimiä, jolloin tuote levittyy tasaisesti ja tekee suojakerroksen ihon ja puuterin väliin.
Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.